A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár

a TextLib integrált könyvtári rendszer egyik felhasználója. Intézményünkben a programnak egyenlőre a katalógus- és a kölcsönzési modulja működik.

Ha többet kíván tudni a könyvek feldolgozásának és honosításának kérdéseiről, itt megtalálja az adatrögzítési útmutatót. Ez az 1.36-os verzióhoz készült, azóta apróbb változások, fejlesztések történtek, de a kézikönyv így is nagyon jól használható. (Az útmutató tömörített változata [t_feld.arj] innen letölthető.)

A program DEMO változata, ill. az újabb verziók felújító programjai a TextLib honlapjáról tölthetők le, ide (főleg a programot használó könyvtáraknak) néha érdemes benézni.

A TextLib használatát egy e célra szerveződött levelező lista, a TextLibList is segíti. Archívuma itt érhető el. A listára feliratkozni a listserv@listserv.iif.hu címre küldött "SUBSCRIBE TEXTLIB Vezetéknév Keresztnév" tartalmú levéllel lehet.

A rendszer használatáról könyvtárunkban 1997. november 24-25. között országos tanácskozást rendeztünk. "Természetesen" az elhangzott előadások anyaga itt is elolvasható.

Katalógusunk az Interneten is elérhető. Kérjük, próbálja ki!

További TextLib katalógusok

A TextLib olvasói moduljáról készült egy bemutató "program".
Itt lehet kipróbálni!

A TextLib-et használó közkönyvtárak területi eloszlásáról itt lehet tájékozódni!

Ha a program működésének tapasztalataival kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérem keressen:

Takáts Béla