Előző rész

A TextLib help-rendszere

A TextLib rendszer on-line programkörnyezet-érzékeny help-rendszerrel rendelkezik. Mindig arról kaphatunk különféle segítő információkat, amit éppen a képernyőn látunk. A help-rendszer használatát a TextLib menüsorában található Help parancs ismerteti. Kiválasztására a

A Help menüje

menü jelenik meg.

A program használata közben az F2 gyorsbillentyű leütésével nyithatjuk ki a környezetérzékeny segítség menüjét.

A környzetérzékeny help-rendszer menüje

Az Aktuális ablak mire való parancs segítségével a munkaasztal előterében lévő ablak szerepét ismerhetjük meg. A parancs az F1 gyorsbillentyűvel is előhívható.

A Program használata parancs aktivizálásával információt kapunk arról, hogy miként használhatjuk a billentyűzetet és az egeret, valamint a vonalkód-olvasót az aktuális ablakelemben. Előhívható a SHIFT/F2 gyorsbillentyűvel.

Az Adatbázis szerkezet paranccsal előhívható segítőablak az aktuális ablakelem szerepét ismerteti és azt, hogy mire használhatjuk az ablakelemet. Közvetlenül a SHIFT/F1 gyorsbillentyűvel aktivizálhatjuk.

Minden segítőablak azonos szerkezetű.

Segítőablak

A fejlécük alapján kereshetők a segítőablakok az Index nyomógomb lenyomására előhívható keresőelemek listájában. A sorszám egyedileg azonosítja a help-információkat. A Témakör segítségével egyes azonos csoportba tartozó segítőinformációk kapcsolhatók össze.

Az Előző nyomógombbal és a Lásd hivatkozó mezővel az összeláncolt segítőablakok között navigálhatunk. A Följebb nyomógomb segítségével a segítőablakok hierarchiájában léphetünk az általánosabb leíráshoz. A rendszergazda adhat jogot a meglévő segítőablakok tartalmának módosítására, illetve újabb segítőablakokat hozhat létre.

Folytatás

Tartalomjegyzék